Vuosi 2023: Haasteiden ja mahdollisuuksien läpi navigointia

Vuosi 2023 oli Terässiivelle merkittävä virstanpylväs, mikä toi mukanaan sekä haasteita että mahdollisuuksia. Pyöräalalla kokemamme tarjonnan ja kysynnän dynamiikan muutokset testasivat alamme sopeutumiskykyä. Ja eihän se sopeutunut, Saksasta sai lukea viikoittain uutisia että joku putiikki tai valmistaja konkurssissa. Viime vuoden kohokohdista ja tulevaisuuden suunnitelmista tulee tässä nyt lyhyt yhteenveto.

Markkinoiden muutoksiin sopeutumista

Vuosi 2023 tarjosi pyöräteollisuudelle ainutlaatuisia haasteita. Liiallisen kysynnän jälkeen alalla koettiin tarjonnan äkillinen kasvu, joka vaati yrityksiltä nopeaa mukautumista. Me vastattiin tähän haasteeseen supistamalla tuotantoa, mutta toisaalta laajentamalla rohkeasti jälleenmyyjäverkostoa ja avaamalla uuden verkkokaupan, mikä mahdollisti paremman saatavuuden ja palvelun asiakkaille ympäri Suomen. Pohjanmaalle ja Keski-Suomeen jäi vähän aukkoja vielä, mutta täytellään niitä tässä tulevaisuudessa.

Aika paljon enemmän uusia mallilanseerauksia oli suunnitteilla, mihin lopulta pystyttiin viime vuoden aikana. Kuitenkin Meteor fatbike ja Nordic Master pyörät sähköpyörien saralla tuotiin kehiin.

Innovaatio ja perinteet käsi kädessä

Terässiipi on aina ylpeillyt kyvyllään yhdistää perinteet ja innovaatio. 2023 vuoden aikana tämä näkyi erityisesti kun siirryttiin teräsrunkoisissa SSAB:n Docol R8 teräkseen ja sähköpyörissä hihnavetoisen voimalinjan kehittämiseen. Nämä pyörät eivät ainoastaan aseta uusia standardeja sähköpyörien äänettömyydelle ja suorituskyvylle, vaan myös vahvistavat Terässiiven asemaa markkinoiden edelläkävijänä suomalaisena valmistajana.

Teräsrunkoiset Streamline ja Offline -mallit oman tietämyksemme mukaan ovat kotimaisimpia pyöriä mitä Suomesta tällä hetkellä löytyy materiaalin käytön ja valmistuksen näkökulmasta.

Katse kohti tulevaisuutta: 2024

Vuosi 2023 oli vaikeuksista huolimatta hyvä, mutta katse on jo suunnattu tulevaisuuteen. Vuodelle 2024 on luvassa jännittäviä uutuuksia, kuten verkkokaupan räätälöintimahdollisuudet ja uusien mallien, kuten hihnavetoisten sähköpyörien ja sähkömaastopyörien lanseeraus. Pyörien räätälöitävyys tulee olemaan vastaus kuluttajien kasvavaan vaatimukseen yksilöllisyydestä ja suorituskyvyn optimoimisesta kunkin tarpeisiin.

Erityisen mielenkiintoista on “Moottori”-lehden tuore arvostelu uudesta hihnavetoisesta räätälöitävästä -sähköpyörästämme. Arvostelu tarjoaa katsauksen pyörän suorituskykyyn, ja onneksemme vahvistaa Terässiiven asemaa suomalaisten pyörämerkkien huipulla.