Vuosi 2020: Mikä voisi mennä pieleen?

2020 vuoden piti olla se vuosi, jolloin Terässiipi nousisi haudastaan uudistuneena versionaan. Ennestään vaikea suunnitelma sai moninkertaisesti vaikeuskerrointa lisää, kun maailmaa alettiin sulkemaan.

Tilaukset jäihin

Koronan saapuessa Eurooppaan, olimme pistäneet osatilauksemme jäihin, sillä oli selvää ettemme kesälle 2020 olisi kaikkia alkuperäisen suunnitelman mukaisia osia olisi saaneet. No nyt tiedetään, että pyörien kysyntähän räjähti käsiin ja muutaman kuukauden viivästys ei olisi ollut mitään verrattuna toimitusaikoihin, joiden kanssa eletään melko totutusti jo nykypäivänä. Näkymä ensimmäisten pyörien valmiiksi saamiseksi siirtyi kauas eteenpäin.

Saatavuuden perässä juokseminen

Unelmaa ensimmäisten mallien saamisesta 2020 vuoden puolella ei kuitenkaan haluttu haudata. Unelmaa piti vain hiukan katsoa eri suunnasta ja aloittaa soveltuvien komponenttien etsintä jokaisen kiven alta. Pienen pyörävalmistajan etuna on, että osahankinnassa oli mahdollista hyödyntää tukkureita ja välivarastoja maailmalta.

Jatkuvat epävarmuustekijät

Vaikka tehtaat aukesivat ja osaa valmistui ulos, hukkuivat ne seuraavaksi ruuhkautuneisiin satamiin tai jäivät odottamaan tehtaan pihaan seuraavaa tyhjää merikonttia, jotka kaikki olivat kasaantuneet toiselle puolelle maailmaa. Yllätyksiä tuli joka suunnasta. Osien katoaminen, tilattujen osien osoittautuminen sopimattomaksi, koronan kakkosaalto ja tehtaiden uudelleen kiinnimenot.

Tuhkista nouseminen

Ajoissa ennen vuoden loppua 22.12.2020 ensimmäinen Terässiipi Rento Fat valmistui. Tämän kyseisen pyörämallin tekemisestä ei ollut samaisen vuoden alussa minkäänlaista suunnitelmaa, mutta yksi asia johti aina toiseen. Vaikka lopputulos oli yllättävä niin myös palkitseva. Terässiipi nousi tuhkistaan 20 kappaleen Rento Fatin voimin juuri ennen joulurauhan laskeutumista.